22 februari 2017

Värdera begagnad bil

värdera bilen

Värdera din begagnade bil

Att använda sig av nätbaserade tjänster för att kunna värdera en begagnad bil har blivit alltmer populärt de senaste åren. detta i takt med att tjänsterna blivit bättre på att hantera och analysera data genom den IT utveckling som skett de senaste 10 åren. Vi har fått tillskott an nya och förbättrade tjänster inom området bara de senaste åren.

I detta inlägg kommer vi att gå igenom några av de mest använda tjänsterna som finns på den svenska marknaden.

www.bilpriser.se
Bilpriser.se drivs av KVD och är en av de tjänster som funnits en tid på marknaden. På bilpriser.se kan du enkelt och gratis ta reda på ett ungefärligt värde på din bil. Bilpriser.se är Sveriges största bilvärderingssajt.  Man innehar priser på över 15 000 bilmodeller och kan därav säkerligen även ge dig en bra värdering för just din bil. Bilvärdering genomföras direkt på hemsidan.

www.autouncle.se
Autouncle är en av de största sajter som finns inom bilvärdering. Man har värderat över 500 000 bilar hittills. (FEB 2017) Värderingen tas fram genom att samla annonser från ett flertalet annonssajter, Autouncles värderingsmotor är baserad på riktiga begagnatpriser från över 30 sajter.. Att värdera bilen är givetvis gratis och bilvärdering genomföras direkt på hemsidan.

Det man bör tänka på då man värderar en bil online är självfallet att värdet på bilen aldrig kan tas fram helt exakt utifrån de faktorer som används för att värdera bilen. Men det kan ge en mycket bra vägledning till ett värde. Värdet kan självfallet pendla upp och den ett antal procent, precis so när man säljer en fastighet. Värdet på just din bil bestäms defacto den dagen du säljer den och hur mycket en köpare är beredd att betala. I grunden handlar det om utbud och efterfrågan vilket även kan göra att priset kan se olika ut på olika orter och över tid och hur många budgivare du har på din bil.