22 februari 2017

Vem äger bilen?

Vem äger bilen?

I dag finns det flera olika svenska tjänster för att kunna ta reda på vem som äger ett visst fordon. Att ta reda på vem som äger en bil an såklart vara nödvändigt i ett flertalet situationer.

Vill du ta reda på information om ett fordon så kan man söka sig till olika aktörer men alla kan inte visa vem som äger själva fordonet.

Denna listar vi ett antal aktörer som kan ge dig information om vem som står som ägare för en bil.

Transportstyrelsen.se
Alla bilar i Sverige som är registrerade finns med i vägtrafikregistret och är därav sökbara hos Transportstyrelsens databas. Genom att använda sig av deras sms tjänst så kan du få direkt information till din telefon med vem som äger bilen.

Du skickar registreringsnummer  på den bil du vill ha ägare för till nummer 72503 . En kort stund därefter får du ett svar till din telefon med information om det fordon som har det aktuella registreringsnumret.

Tänk på att tjänster kostar pengar, 3 kronor per sänt sms och därtill tillkommer trafikavgift från din teleoperatör. Du måste alltså betala för informationen och får tillgång till den antingen via SMS.

Biluppgifter.se
Biluppgifter.se kan förse dig med information om vem som äger en viss bil. ”Vi gör det möjligt för dig att snabbt och enkelt hitta detaljerad information om Sveriges alla fordon, ägare och förare.”

Ägare i bilregistret
Ägare i bilregistret länkar dig till flera tjänster online där du enkelt kan få reda på vem som äger en viss bil eller andra fordonsuppgifter. Man har massor av tips och råd till dig som säker information om bilägare.