21 maj 2018

Fråga på annat fordon

Är du en av dem som är ute efter att få fram information som du behöver för att kunna fatta beslut i form av ett bilköp av en begagnad bil. Du är inte ensam och många vet fortfarande inte hur man får tag på maximal fordonsinformation, historik och data som finns tillgängligt om en bil. Det finns i dagens läge fantastiska möjligheter att få fram den typen av information direkt i din dator eller mobiltelefon och dessa dessutom helt gratis till råga på allt.

Om du avser att köpa ett fordon bör du självfallet kolla upp bilen innan ett avslutande köp detta för att du inte skall köpa en bil som det kan finnas fel på eller som har skulder med sig. Det första du bör undersöka är att kolla upp om bilen innehar fordonsrelaterade skulder. Detta är en relativt ny lag sedan 2014 att skulderna är kopplade till bilen och ej till ägaren. Denna nya lag togs i bruk för att få bort så kallade målvakter som stod på flera bilar. Den nya lagen innebär dock att du som köpare av ett fordon extra noga måste kolla upp så att bilen ej innehar fordonsrelaterade skulder med sig i bagaget. detta gör du genom att kontakta Transportstyrelsen via talsvarstjänst på telefon dygnet runt.

Det andra du bör se över är vem som äger bilen i fråga du avser att köpa. Är det verkligen samma person som säljer bilen som äger den. detta är av yttersta vikt att se över eftersom det faktiskt händer att andra än bilens rättmätige ägare säljer den. Du hittar snabbt ägare genom att söka på merinfo.se på namnet på den som säljer bilen. Där hittar du information om alla fordon som personen i fråga äger, finns bilen med där, ja då är det troligt att just den person är ägare.

Vet du ej namnet men kan regnummer så går du in på biluppgifter.se och skriver in regnummer, därefter följer du länken på Vem äger bilen och får då svar på vem som står som ägare. En annan tjänst som du bör nyttja är fråga på annat fordon som är Transportstyrelsens tjänst för att få reda på information om andra personers fordon. Här hittar du mängder av intressant teknisk data, besiktningsdata samt annan information som du kan ha nytta av vid köp av en begagnad bil.

Behöver du få tag på olika tjänster för biluppgifter om vem som äger bilen så kan du enkelt hitta information om detta via FordonFinans.se och deras tjänster som erbjuder information om hur du hittar bilägare samt annan information som kan vara till nytta då man skall köpa en begagnad bil.