Biluppgifter

Biluppgifter på svenska fordon

Det finns många anledningar till att man vill inhämta information om ett visst fordon och det finns även många källor man kan söka sig till såväl på internet som fysiskt för att få tag på så kallade fordonsuppgifter och biluppgifter .

På denna sida hittar du bra användbara och trovärdiga källor för att enkelt kunna få mer information om ett visst fordon. Vi länkar såväl till onlinetjänster som till övriga former att informationstjänster som finns att tillgå för att få fram alla olika typer av biluppgifter.


Carfax kan ge dig gratis information om fordon samt information som kostar pengar beroende på information som du söker efter. Man erbjuder bland annat så kallad gratis identitetscheck där du får information om märke, modell, färg, växel chassinummer och fler tekniska uppgifter gratis. Man erbjuder även en så kallad riskfaktorcheck som ger dig information om bilen kan kopplas till ett antal riskfaktorer.

Transportstyrelsen är den myndighet som sitter inne med information om alla svenska civila fordon genom det så kallade vägtrafikregistret. Registret kan du nå och få information från genom att ringa eller faxa till myndigheten. Där hittar du information om bilens ägare och besiktningar och skatter mm.Autouncle har ett unikt system för att hjälpa dig att på ett bra sätt kunna få fram ett värde på en viss bil. Autouncles värderingsmotor är baserad på riktiga begagnatpriser och man har värderad över en halv miljon bilar.